24TUNED - Jouw Premium Tuningwebshop

Frequently Asked Questions

3 artikel(en)

per pagina
Q. Mag Xenonverlichting voor de keuring?
A.


Wetgeving Auto's en Vrachtauto's


Wetgeving Nederland

Aanpassing xenonregeling vanaf 1 april 2012 (Nederland)

De keuringseisen (APK) dat een voertuig voorzien van dimlichten met  gasontladingslampen (xenon) en in gebruik genomen genomen na 31 december 2006, voorzien moet zijn van automatische hoogteregeling en koplampreinigingsinstallatie, zijn per  1 april 2012 vervallen. Deze twee eisen zijn geschrapt, omdat ze niet langer actueel werden geacht gezien de ontwikkelingen van gasontbrandingslampen op de markt. Door het vervallen van deze eisen uit de Regeling Voertuigen wordt voorkomen dat voertuigen onnodig aangepast moeten worden.

Dit betekent dat bij inbouw van xenonverlichting, onafhankelijk van de ingebruiknamedatum van het voertuig en onafhankelijk van het aantal lumen geproduceerd, geen koplampreiningsinstallatie en hoogteregeling meer ingebouwd hoeft te worden.

 

Wetgeving België

Wij bieden u binnen onze webshop de benodigde producten aan (reinigingsinstallatie en niveauregeling). Deze producten zijn makkelijk te installeren. Dit kunt u zelf doen, of uitbesteden aan een vertrouwd garagebedrijf.

 

Wetgeving Motoren

Voor motoren is reeds nog geen wetgeving voor het voeren van xenonverlichting. We adviseren u wel na installatie te kijken of het xenonlicht geen tegenliggers verblind.

Q. Geven jullie korting aan bedrijven?
A.

Wij geven inkoopkorting aan autogerelateerde bedrijven die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Q. Waar kan ik kortingscodes verkrijgen?
A.

24Tuned hanteerd scherpe prijzen. Zo nu en dan zijn er acties, waarmee je nog een extra korting kunt verkrijgen. Deze worden gepubliceerd op actiepagina's, onze nieuwsbrief, of op onze Facebookpagina. Abboneer je op onze nieuwsbrief of like onze pagina en blijf op de hoogte.

3 artikel(en)

per pagina